Nån dag

Jag vet inte vad jag håller på med.

Niceville

Har haft tur i film senaste veckan, idag såg jag The Help och den var också sjukt bra! Jag har läst många böcker och sett många filmer som utspelar sig på 50/60-talet i USA och handlar om svarta kvinnor och de flesta suger. Det är ett väldigt viktigt ämne och det är bra att man pratar mycket om det, men tbh är det mesta väldigt tråkigt (troligtvis för att det är ganska gamla böcker och filmer).

Det här är en modern film så man kan inte anta att den är 100% korrekt (speciellt inte när det kommer till språk och sånt) men jag tycker att den visar rasismen på ett väldigt tydligt sätt utan att man blir uttråkad. Det är viktigt för att få yngre människor att intressera sig för det här, gamla filmer i all sin ära men man tröttnar lätt.

Älskar den här filmen, det bästa jag vet är folk som slåss för det de tror på.

Pleasantville

Welcome to Pleasantville
Den här filmen har allt jag älskar, dels detaljerna (musiken, kläderna, färgerna, skådisarna) men det som gör att jag typ äter upp en film med ögonen - kontroversialitet, förändring, revolter, FRIHET! Jag såg lite av filmen när jag var yngre men jag tyckte inte om den då, har för mig att jag såg typ 10 minuter av en svartvit scen så det är inte så kontigt. Hur som helst så övertalade mamma mig att se den, hon trodde att jag skulle gilla den p.g.a. värderinga. Damn straight! Alltså - frihet, femtiotal, fantastisk.
de som jobbar mot förändring (förbättring!) är alltid de som passar in i mallen som finns, typ varför skulle överklassen jobba för att lägre klasser fick fler pengar om det ledda till att de själva fick mindre
När jag var yngre såg jag lite av Välkommen till Pleasantville men jag tyckte inte om den då, har för mig att jag såg typ 10 minuter av en svartvit scen så det är inte så kontigt. Hur som helst så övertalade mamma mig att se den, hon trodde att jag skulle gilla den p.g.a. värderingarna. Damn straight!

Den här filmen har allt jag älskar, dels detaljerna (musiken, kläderna, färgerna, skådespelandet) men det som gör att jag typ äter upp en film med ögonen - kontroversialitet, förändring, revolter, FRIHET! Stämningen är det viktigaste när jag tittar på film. Alltså - frihet, femtiotal, fantastisk. Bäst filmen jag sett sen The Boondock Saints.

Tankar om böcker

Mitt nyårslöfte för i år är att jag ska läsa mer. Har läst vääldigt få klassiker så jag tänkte börja med det, men anything goes egentligen (tips tack?).

Jag har kommit fram till att det finns alldeles för många böcker. Man kommer inte klara av att läsa allihop och det är alltid så svårt att välja.
Jag har alltid svårt att välja språk nåär jag ska läsa. Böcker som har annat orginalspråk än engelska brukar jag läsa på svenska, men det finns HUR mycket böcker som helst skrivna på engelska. Många är svåra att få tag på på engelska (eftersom jag är snål och bara lånar böcker - aldrig köper) och många är svårlästa. Det går oftast i alla fall, men ibland är det roligare att kunna läsa utan att behöva anstränga sig sååå mycket.

Och så finns  det ju böcker man "ska" läsa. Många av dem är väldigt bra, men det finns många böcker som är mindre komplicerade men mycket bättre. Man SKA liksom tycka om klassiker, och man uppmuntras att läsa svåra böcker -ju tidigare desto bättre. Men man missar liksom så mycket om man bara läser tjocka, gamla böcker - det finns mer än nobelprisvinnare och uråldriga romaner. Fakta böcker om hundar till exemple. Barnböcker om unga som löser brott. Kioskromaner.

Det jag försöker säga är att ALLA böcker har något bra i sig. Alla ord är vackra, alla berättelser har något att ge och och alla författare försöker säga någonting med sina böcker.

Gillar att läsa ok. Det kommer nog bli många fler blogginlägg om böcker i framtiden, att läsa för mig att känna mig levande.

Litteratur

http://urplay.se/158019
Gillar du att läsa? Är du intresserad av historia och vill höra om saker från ett znnat perspektiv
Gillar du att läsa? Är du intresserad av historia och vill veta mer? Hej litteraturen!

Min svenskalärare visade ett avsnitt på en föreläsning för ett tag sen och nu har programmet äntligen börjat dyka upp på urplay. Ni missar verkligen något om ni inte ser den!

Skins

ÄLSKAR SKINS SÅ MYCKEEEEEEEEEEEEEEET!!!!!!!!!!!!! Tror att säsong 6 kommer bli awesome.

Guide till senaste avsnittet: Ladda ner TunnelBear, ställ in på UK, registrera dig (obs! ställ in åldern på 18+) och titta på E4.
p.s. SERIÖST TITTA PÅ DET!

2012

Kände att jag behövde skriva ett blogginlägg men har inget att skriva om.

RSS 2.0