Fogelstad

Den här dokumentären om Fogelstadgruppen är inspirerande, se den! Finns bara i en vecka till så skynda!

OBS

Är mitt favoritord för tillfället.
 
Obsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobsobs

Elins pendlartips

Har pendlat sen jag var 13. Första åren var det med buss och nu på senare tid med tåg. Tänkte ge lite generella tips om att pendla till skolan/jobbet med kollektivtrafik.
 
- Kom i tid. Det är inte roligt att missa tåget när tåget efter det är inställt utan ersättning (har hänt mig). Fattar att det är jobbigt att stå vid en ödslig busshållplats på ett gärde mitt i en snöstorm men gör det åtminstone när det är varmt ute.
- Använd ryggsäck. Det brukar alltid vara en bit att gå från bussen/tåget och det är bara så SKÖNT att inte ha en väska som är ångesttung, speciellt på vägen hem. Bra skor är också jätteskönt.
- Ta vara på tiden. Plugga/jobba när du reser. Gör sånt som inte behöver så mycket plats - planera, plugga glosor eller jobb på datorn. Om du bara ska arbeta ena vägen så gör det på morgonen - på eftermiddagen är det så mycket ljud och man är oftast helt slut.
- Klä dig varmt. Viktigt när det är kallt ute också. Du vill inte vänta på försenade decembertåg i skinnjacka, trust me.
- Ta med dig något att göra. Något roligt alltså, typ en mp3 eller en bok. Ovärdeligt när man är på väg hem och det är bara är signalfel och lövhalka hela tiden.
- Gör dina morgonrutiner på tåget/bussen. Ja, alltså kanske inte klä på sig och gå på toa men resten. Ät frukost, sminka dig, platta håret (finns eluttag på tågen), kolla facebook - vad du nu gör.

Sunday bloody sunday

Tänk om man kunde laga mat alltså. Det är ju så sjukt svårt, klarar knappt att koka pasta ordentligt. Det enda som är svårare än att laga mat är att sätta upp håret.
 
I helgen har jag och Martin spelat Skyrim (såklart). I lördags var vi hos Madde och kollade på film med henne och Henke. Battleship (2) och Hunger Games (5), den första är ganska så jättetråkig och den andra fick ett höjt betyg efter den här omtitten. Dippade för första gången också, det var inte gott!
 
Det här blogginlägget är egentligen procrastination, är mitt uppe i att städa (och rensa) mitt rum. Inte kul. Fatta att jag har lika mycket saker till hemma hos pappa, håller på att bli en hoarder.

Augusti

Ganska fint ord. 
 
Hur som helst var jag i Stockholm idag och köpte kläder för det är ju bra att ha (fattar inte var mina jeans tar vägen!?). Var på Nationalmuseet och deras utsällning med Slow Art var ascool.
 
Läste ett jättefint blogginlägg om exkludering och Hufflepuff, kom igen! Imorgon ska jag till skolan och träffa min nya PH och så, börjar på torsdag. Tagga..............................................

She's only 18

Saker man får göra när man fyller 18:
 
- Köpa halstabletter
- Köpa värktabletter
- Köpa nässpray (snacka om att jag kommer få köpa ut till Martin)
- Köpa alkohol i affär
- Dricka alkohol på restauranger och barer
- Studera på folkhögskolan
- Rösta
- Köpa energidryck
- Köpa glasflaskor
- Köpa cigg och snus
- Köpa saker online
- Anmäla sig till donationsregistret (e.g. bestämma vad som händer med ens kropp när man dör)
- Gå "lumpen"
- Köpa tändare
- Köra bil, lastbil och motorcykel
- Tatuera sig/pierca sig
- Hoppa fallskärm 
- Köpa tv-spel och pc-spel
- Titta på porr (och delta i en porrfilm)
- Gå på koserter
- Få vård utan att föräldrarna behöver veta
- Gifta sig
- Boka hotell
- Köpa skraplotter, spela lotto, poker och annat där pengar är inblandat
- Söka till vissa utbildningar (allt från polis till spaterapeut)
- Få jägarlicens
- Resa utomlands
 
Det är inte samma gränser överallt (t.ex. energidryck, hotell) och vissa saker kan man också få göra med föräldrarnas tillstånd (resa, fallskärmshoppning) men det här är alltså åldersgränser som jag kommit i kontakt med. 
Fyll gärna på!

Några saker

1. Fick post idag, första från rekryteringsmyndigheten. Fyllde i den där grejen om mig själv på deras hemsida, verkar som jag passar för krig (eller så ställde de inte rätt frågor). Fick också Young Adult som jag VANN på filmtipset!!!!! Förtjänar jag, så trogen filmtipsare som jag är.
 
2. Var på musikal med mamma, Ebba och mammas kompis idag. Vi såg De tre musketörerna och den var fucking awesome.

 
3. Är för en gångs skull bloggpepp och inspirerad så är är lite saker jag vill skriva om: skolstarten, Berlintips, artonårsgränser, miljöengagemang och böcker.

Pssst

Jag är tillbaka från Berlin och ni är dåliga på att kommentera!

Rubriker är svåra

Är klar med trejde spelet nu, men lyckades inte få till några på screenshots.
 
Åker till Tyskland imorgon och firar min 18-årsdag där, kommer hem den åttonde så vi hörs då.

RSS 2.0