Elins pendlartips

Har pendlat sen jag var 13. Första åren var det med buss och nu på senare tid med tåg. Tänkte ge lite generella tips om att pendla till skolan/jobbet med kollektivtrafik.
 
- Kom i tid. Det är inte roligt att missa tåget när tåget efter det är inställt utan ersättning (har hänt mig). Fattar att det är jobbigt att stå vid en ödslig busshållplats på ett gärde mitt i en snöstorm men gör det åtminstone när det är varmt ute.
- Använd ryggsäck. Det brukar alltid vara en bit att gå från bussen/tåget och det är bara så SKÖNT att inte ha en väska som är ångesttung, speciellt på vägen hem. Bra skor är också jätteskönt.
- Ta vara på tiden. Plugga/jobba när du reser. Gör sånt som inte behöver så mycket plats - planera, plugga glosor eller jobb på datorn. Om du bara ska arbeta ena vägen så gör det på morgonen - på eftermiddagen är det så mycket ljud och man är oftast helt slut.
- Klä dig varmt. Viktigt när det är kallt ute också. Du vill inte vänta på försenade decembertåg i skinnjacka, trust me.
- Ta med dig något att göra. Något roligt alltså, typ en mp3 eller en bok. Ovärdeligt när man är på väg hem och det är bara är signalfel och lövhalka hela tiden.
- Gör dina morgonrutiner på tåget/bussen. Ja, alltså kanske inte klä på sig och gå på toa men resten. Ät frukost, sminka dig, platta håret (finns eluttag på tågen), kolla facebook - vad du nu gör.

Kommentarer
Postat av: madde

Riktiga bra tips! Men jag kan inte läsa på bussen mår illa :(, plus man hinner inte så mycket på en kvart haha. kraam

2012-08-22 @ 12:44:52
URL: http://diddilen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0