Hemligheternas spel

Snart klar med andra HP-spelet.
 
 

2 saker

1. Jag har en tvål som luktar som en blandning av kanelbullar och te.
2. To Kill a Mockingbird är fint skriven men annars är den inte bra alls, bara tråkig.
3. The Dark Knight Rises är seg första halvan av filmen men blir bara bättre och bättre med ett fantastiskt slut.

Känn dig som hemma

Kom nyss hem från en helg i Västerås och alltså när tåget rullar in på tågstationen i Katrineholm känner jag verkligen att jag kommit hem. Har aldrig tänkt på det förut.
 
Imorgon ska jag vara ambitiös och laga mat så jag har handlat en massa och allting luktar basilika. Nu ska jag bläddra i några tidningar, äta Marabou Premium Cocoa Raspberry och titta på någon film.Kanske Prometheus, för att fortsätta på helgens Alien-maraton (mer om det imorgon).

Hittade en fin dikt

The most beautiful sea:
                   hasn't been crossed yet.
The most beautiful child:
                   hasn't grown up yet.
Our most beautiful days:
                   we haven't seen yet.
And the most beautiful words I wanted to tell you
                   I haven't said yet...
 
- Nâzım Hikmet Ran

Harry Potter och de vises sten

Jag fick igång spelet på min dator!!!!!! Det funkade inte på den förra så jag har haft HP1-absitens men nu så. Tänkte ha något slagt Harry Potter-spelmaraton den här veckan, men vet inte hur jag ska hinna med det.
 
Det här är min favoritplats i världen:

Pausa

Tänkte tipsa om den här länken, rolig läsning.
 
Nu ska jag lyssna på Barnaministeriet och måla tånaglarna svarta.

Möbelmagasinet

Jag och mamma gick en second hand-runda idag. Kom hem med 8 böcker för 85 kronor från Möbelmagasinet. Resten av grejerna var för dyra men det fanns JÄTTEMYCKET böcker och de flesta kostade 10 kronor styck. Köpte ett helt gäng klassiker på engelska.
 
Köpte middag på Subway också, de har nog det godaste brödet i världen. (och så köpte jag en blomma till rummet men det är lite pinsamt att erkänna)

Måndagar

Idag på jobbet har jag plockat blommor, gått ut och gått med farbröder, bakat bullar, tröstat tanter, sjungit ja må han leva, serverat mat och lite sånt.

Idag efter jobbet har jag pratat med främlingar, bokbytt, ätit chips + druckit te (bra kombination, lovar), tittat på true blood och lite sånt.


Säfstaholms slott

Idag var jag och mamma på konstutställning eftersom jag hade fribiljetter dit. Det var värt så jag tänkte reklama det lite.
Det finns tre guidade visningar om dagen (11.30, 13.00 och 15.00) och en guidad tur om slottets historia (14). Det finns också ett café och lite saker att köpa vid ingången.
 
Min favorittavla:
 

Busy

Sommarjobbar ju nu så jag hinner knappt skriva något. Eller läsa något. Ses om två veckor.

Blondes have more fun?

Vill officiellt färga håret svart igen.
 

POTC

Har sett om alla POTC-filmer i helgen och funderade över varför jag tycker om dem så mycket. Jag såg första filmen på VHS hos en kompis när jag gick i trean och älskade den direkt.

 
En riktigt bra film har ALLT. Humor, skräck, fin musik, bra skådespeleri, drama, snygga kläder o.s.v. Jag tycker att Pirates verkligen har det och det är precis lagom mycket av allt. Precis när det börjar bli för allvarligt kommer någon med ett skämt. När det har blivit för många genomtänkta dialoger kommer en actionscen. Man tröttnar aldrig!
 
 
Första filmen har en perfekt story, snacka om dramaturgisk kurva. Andra och tredje funkar inte lika bra, man måste se dem tillsammans för att det ska blir logiskt. Där börjar det också komma in logiska glapp. Fjärde filmen är mer fristående än de andra och har fått mycket kritik. De logiska glappen blir fel och vissa repliker funkar inte riktigt. Personligen tycker jag också det är alldeles för mycket fokus på att det ska se bra ut (det blir ofta så med 3D-filmer).
 
 
Även om de senare filmerna är sämre så är de ändå otroligt bra. Man fortsätter att bli överraskad, Johnny Depp är lika bra som alltid och man vill bara hoppa av skolan och bli pirat.  

Kreta

Var ju alltså i Agia Marina utanför Chania i en vecka och nu ska ni få se något så ovanligt som BILDER på min blogg.
 
Ebba och jag innan vi ska åka.
 
Systrarna.
Jag och Ester.

Årtal

Kollade igenom filmerna jag bestygsatt med 5 på filmtipset:

*De nyaste femmorna är från 2011 och den äldsta är från 1968 (Rosemary's Baby).
 
*Jag har 111 femmor.
 
* Jag har flest femmor från 2006 och 2007 (10 per år),

Smuts

...av Katarina Wennstam sträckläste jag inatt. Den var egentligen ganska rörig och fattade inte vad författaren ville få fram men språket var jättebraaa så jag tänkte logga in på bibblan och reservera lite fler av hennes böcker.

Böckeeeeeer

Biblioteket i Katrineholm har en bokbytartunna där man kan lämna in sina egna böcker och ta med sig andras hem. Idag fick jag med mig minst 10 böcker hem, de flesta var för lärarutbildningen (eh ah) och så blev det ycket chic lit. Mamma och jag har bestämt oss för att de följande 3 veckorna ska vi läsa som fan. yeah
 
Tänkte egentligen namedroppa lite böcker här men hinner inteeee.

Kult

 
 
Värsta peaken! Vet inte varför. Vet iofs inte varför folk läser min blogg öht eftersom jag uppdaterar så tråkigt...

RSS 2.0